Standalone

Mac Boekhoudprogramma voor ZZP'ers

We schakelen over van AppStore naar Standalone

Controleer uw betaalmethode
U leest nu de vooruitbetaal-versie van dit document.
Betaalt u momenteel met een maandelijks AppStore-abonnement, klik dan op onderstaande knop:
Lees AppStore-abonnement versie van dit document

Standalone versie
Versie 2.01 van het Boekhoudprogramma voor ZZP'ers is de laatste versie die in de Mac AppStore zal verschijnen. Vanaf update versie 2.02 zal het een zogenaamde Standalone-versie betreffen die direct vanaf onze servers geinstalleerd kan worden. De laatst beschikbare versie is inmiddels 2.25 en daarin zijn diverse bugs opgelost en is er ook functionaliteit toegevoegd. We raden u daarom aan zo snel mogelijk op te waarderen naar versie 2.25. Nu de update installeren.

Voordelen
We hebben deze stap gezet zodat we meer controle over de ontwikkeling en verspreiding van het boekhoudprogramma krijgen. Ook zullen de beperkingen en problemen van Apple’s Sandbox (zoals het openen van pdf-facturen) tot het verleden behoren. Updates kunnen nu real-time geïnstalleerd worden, terwijl een update via de AppStore soms wel tot een week op zich kon laten wachten. Daarnaast zijn er nog diverse technische voordelen.

Wat betekent dit voor u als klant?
We raden alle klanten aan om over te stappen op de Standalone versie. Dit kan heel gemakkelijk. De instructies vindt u verderop.

Installatie Standalone versie
  1. Sluit het boekhoudprogramma af als het geöpend is
  2. Klik op deze link: ZZP Installer
  3. De Installer wordt nu gedownload in Safari (of uw andere favoriete browser)
  4. Zodra de download voltooid is, klikt u in de Dock op ‘Downloads’
  5. Klik hier op ZZPInstaller om de installer op te starten
  6. macOS zal nu een waarschuwingsbericht tonen. Kies voor ‘Open’
  7. De Installer verschijnt nu. Klik op ‘Ja, Installeer de App’
  8. Volledig automatisch wordt nu de App gedownload, geïnstalleerd en de nieuwste versie van het boekhoudprogramma wordt gelijk opgestart
  9. U kunt nu verder met uw boekhouding en uw bestaande tegoed blijft gewoon actief.
Automatische incasso
Door een samenwerking met Mollie kunnen we inmiddels ook automatische incasso aanbieden. Deze betaalmethode vervangt het AppStore abonnement, dat in de standalone versie niet meer beschikbaar is.

Als u voorheen vooruitbetaalde met iDeal of BanContact, dan hoeft u verder niets te doen. Uw bestaande tegoed blijft gewoon actief. Zodra later uw tegoed opraakt, kunt u vanuit het boekhoudprogramma vooruitbetalen of een machtiging afgeven voor een maandelijkse automatische incasso. Zie het menu ‘Bestand’ en vervolgens de optie ‘Tegoed opwaarderen’. Incasso's worden heel simpel bevestigd via iDeal of Bancontact. Opzeggen kan maandelijks, door ons een mail te sturen.

We wensen u veel gemak met het nieuwe standalone boekhoudprogramma
Naast de eerder genoemde voordelen (snellere updates, minder problemen) blijft de veiligheid gehandhaafd. Ook de Standalone versies worden nog steeds door Apple gecontroleerd ('notarization') en digitaal ondertekend (digital signing).

Kortom, we hopen dat u, net als wij, de voordelen zult ervaren van het Standalone boekhoudprogramma. Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben, dan kunt u ons altijd mailen.


Met vriendelijke groet,


Stephanie Zwier en Etwald Goes
www.mac-boekhoudprogramma.nl

Terug naar hoofdpagina