Hoe doe ik de aangifte omzetbelasting?

Hieronder vindt u een overzicht van de YouTube instructiefilms:

Met Mac Boekhoudprogramma is de aangifte omzetbelasting heel makkelijk.
U volgt het volgende stappenplan:

  1. Invoeren facturen
  2. Invoeren inkoopnota’s
  3. Bankafschriften importeren en nalopen (*optioneel)
  4. Aangifte doen

Bekijk onderstaande video om te zien hoe makkelijk het is om de aangifte omzetbelasting te doen:

Invoeren facturen

Overzicht facturen in Mac Boekhoudprogramma De facturen heeft u als het goed is al ingevoerd in het programma. U kunt namelijk de facturen heel makkelijk maken vanuit Mac Boekhoudprogramma. Deze kunnen met uw eigen opmaak afgedrukt worden. Ook kunt u automatische herinneringen en aanmaningen versturen. Als u ook gebruik maakt van het projectbeheer en daar uw uren invoert, dan kan de factuur zelfs volledig automatisch aangemaakt worden. Al uw verschillende uurtarieven worden automatisch opgeteld en een mooie factuur is het resultaat. Lees meer over projectbeheer en facturatie.

Invoeren inkoopnota’s

Invoeren inkoopnota's en bonnetjes met Mac Boekhoudprogramma Dit is het onderdeel van de boekhouding waar veel ondernemers tegenop kijken. Bij Mac Boekhoudprogramma is dit een makkelijk klusje geworden. Het boekhoudprogramma werkt met verschillende categorieën die speciaal voor uw bedrijf aangemaakt worden zodra u het programma de eerste keer opstart. U selecteert steeds links een categorie en u kunt dan rechts de betreffende nota’s invoeren. Het is extra handig om van te voren de nota’s te sorteren, zodat bijvoorbeeld alle brandstofbonnetjes bij elkaar liggen. Het kost dan slechts enkele secondes per nota om deze in te voeren. Het BTW-tarief wordt automatisch al geselecteerd voor u.

Importeren bankafschriften

Importeren bankafschriften met Mac Boekhoudprogramma Als u een zakelijke bankrekening heeft bij o.a. ING, ABN Amro, Rabobank, of Triodos, dan kunt u de bankafschriften importeren via het MT940 formaat. Binnen enkele minuten koppelt u alle afschriften aan uw facturen en nota's. Ook prive-onttrekkingen kunt u met een druk op de knop instellen. Op die manier weet u zeker dat u alles ingevoerd heeft en niets over het hoofd ziet.

Aangifte omzetbelasting doen

Aangifte omzetbelasting met Mac Boekhoudprogramma Tenslotte klikt u op de knop “Aangifte BTW”. Daar ziet u gelijk een compleet overzicht van de aangifte. Zie de afbeelding hiernaast. Zodra u op de knop “Aangifte voorbereiden” klikt, zal indien nodig, de kleineondernemersregeling-Wizard gestart worden. Ook wordt bij de laatste aangifte van het jaar automatisch de zakelijke auto-Wizard gestart. Vervolgens klikt u op de knop “Aangifte online indienen”.

Aangifte omzetbelasting online doen met Mac Boekhoudprogramma Nu gaat u automatisch naar de inlogpagina van de Belastingdienst. Links ziet u de gehele aangifte en rechts logt u in en doet u de aangifte. U hoeft alleen maar de getallen over te nemen. Het programma slaat vervolgens de aangifte op, zodat u die later nog kunt raadplegen.